Basketblog

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Τουρνουά 3on3 27-28/12/2018

 

Μετά από δύο άκρος πετυχημένα 3on3 συνεχίζουμε και το διήμερο 27-28/12/2018 με ακόμα ένα τουρνουά. Το CRISTMAS 3on3 στην Πτολεμαΐδα φέτος είναι FIBA endorsed 3x3 competition, που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα στα τουρνουά μας θα παίρνετε πόντους στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA3on3.
 Σε αυτό το τουρνουά  καθορίσαμε προαιρετική συμμετοχή  στα 5 ευρώ ανά παίκτη(Ομάδες εκτός Δυτικής Μακεδονίας δωρεάν). Η κατάθεση γίνετε μέσω Α.Λογαρισμου GR20 0171 2390 0062 3914 4613 044 (6239-144613-044 για χρήστες Πειραιώς )
PIREOS BANK SBIC PIRBGRAA
Αν προκύψουν έσοδα θα διατεθούν σε παραμελημένες αθλητικές υποδομές σε γήπεδα μπάσκετ στην πόλη μας

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να  γίνει  μέσα από την εφαρμογή της fiba https://play.fiba3x3.com/events . (*Πρέπει να κάνετε εγραφη στο https://play.fiba3x3.com/ ) πληροφορίες http://help.fiba3x3.com/en/support/solutions/articles/35000013349-step-by-step-instructions-on-how-to-create-a-fiba-3x3-profile  με email antar81@gmail.com, elpidabc@gmail.com στο facebook  (inbox)
Info: Ανδρόνικος 6932841569,   Γήπεδο  διεξαγωγής θα είναι το ΔΑΚ Πτολεμαϊδας 


Παροχές προς τους αθλητές:

  Δεν υπάρχουν χρηματικά  έπαθλα

Νικήτρια ομάδα :κύπελλο -  μετάλλια, πόντοι fiba,

2η θέση: Μετάλλια , πόντοι fiba

Όλες οι ομάδες: πόντοι fiba,

έκπτωση 5 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο στο Γυμναστήριο Active gym,
έκπτωση 5 ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο στο Γυμναστήριο Active gym,
έκπτωση σε 2κλινο, 3κλινο, 4κλινο δωμάτιο για τις ομάδες εκτός Πτολεμαΐδας στο Ξενοδοχείο Κωστής
Κλήρωση για δώρα στο ημίχρονο του τελικού: ταξίδι εσωτερικού, συνδρομή σε γυμναστήριο, δωρεάν ώρες σε ίντερνετ καφέ
 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 3on3 ΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ -  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 3on3  ΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε, να σέβονται τους διαιτητές, τους αντιπάλους, τους διοργανωτές και τις εγκαταστάσεις. Καμία βίαιη συμπεριφορά από παίκτη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή

·         Οι διοργανωτές και οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλουν οποιοδήποτε παίκτη ή ομάδα δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς.
·         Κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μια ομάδα.
Δ          Κάθε αθλητής είναι αναγκαίο να έχει μαζί του  ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ*(ή φωτοαντίγραφό)
·         Κάθε ομάδα αποτελείται από 3 έως 4 παίκτες.
·         Για τους ανήλικους διαγωνιζόμενους είναι θεμιτή η έγγραφη συναίνεση του κηδεμόνα τους.
·         Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους ανάλογα με την κατηγορία(ηλικία) στην οποία αγωνίζονται.  Η  εμπειρία μπορεί να ληφθεί υπ όψιν από τους διοργανωτές για τον διαχωρισμό των ομίλων. 
·         Το σύστημα διεξαγωγής είναι στην Α φάση σε ομίλους και στην συνέχεια οι 16καλύτερες σε παιχνίδια νοκ-ουτ. Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα για 32 ομάδες
·                Η τοποθέτηση των ομάδων σε ομίλους θα γίνει μετά από κλήρωση . Όποια ομάδα έχει πρόβλημα με τις ώρες διεξαγωγής μπορεί μας ενημερώσει εκ τον προτέρων για τροποποίηση του προγράμματος του τουρνουά η για τοποθέτηση της σε συγκεκριμένο όμιλό. Ομάδες εκτός Πτολεμαΐδας θα τοποθετηθούν στους ομίλους 7 και 8.
      Οι διαιτητές των αγώνων είναι αυτοί που μας διαθέσει η  Κ.Ε. Διαιτητών  Ν. Κοζάνης. Ειδικευμένοι διαιτητές πιστοποιημένοι από την FIBA δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.  
Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά τις στολές που θα της δοθούν από τους διοργανωτές ώστε να ξεχωρίζουν οι αντίπαλες ομάδες (σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο ).
·         Η γηπεδούχος θα είναι αυτή η οποία θα έχει τον πρώτο λόγο στην διαδικασία της περιστροφής κέρματος όπου αυτή κριθεί αναγκαία
·         Σε περίπτωση απουσίας αγωνιζόμενης ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας.
    ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 3×3  οι κανόνες σε βίντεο  
Οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA ισχύουν και για το αγώνισμα του 3με3(light rules)
Άρθρο 1: Γήπεδο και μπάλα.
Το παιχνίδι εξελίσσεται στο μισό γήπεδο της καλαθοσφαίρισης, σε ένα καλάθι. Η μπάλα του 3×3 για όλες τις κατηγορίες είναι μεγέθους 6 βάρους 7 της Wilson (Official Fiba 3on3 ball).

Άρθρο 2: Ομάδες.
Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις (4) παίκτες, τρεις (3) παίκτες που αγωνίζονται και έναν (1) αναπληρωματικό.
Οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά χωρίζονται σε κατηγορίες αναλόγως με την ηλικία του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη που αγωνίζεται στην ομάδα.  Η ηλικία προσδιορίζεται αποκλειστικά από το έτος γέννησης των διαγωνιζομένων, χωρίς να παίζει ρόλο ο μήνας τον οποίον γεννήθηκαν. 
  * Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να χωρίζουν τις κατηγορίες σε μικρότερα τμήματα ανάλογα με:
  • αγωνιστική εμπειρία 
  • φύλο
 Άρθρο 3: Ξεκίνημα του παιχνιδιού.
3.1 Το παιχνίδι ξεκινά με περιστροφή κέρματος, όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα αποφασίζει αν πάρει την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ή σε πιθανή παράταση του παιχνιδιού.
3.2 Το παιχνίδι ξεκινάει υποχρεωτικά με 3 αθλητές ανά ομάδα.
Άρθρο 4: Σκορ.
4.1 Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται μέσα από την γραμμή των 6.75 μετράει για ένα (1) πόντο.
4.2 Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται έξω από την γραμμή των 6.75 μετράει για δυο (2) πόντους.
4.3 Κάθε εύστοχη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο. 
Άρθρο 5: Διάρκεια παιχνιδιού / Νικήτρια ομάδα αγώνα.
5.1 Η κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι η εξής: Δέκα (10) λεπτά. Ο χρόνος σταματάει κατά την διάρκεια που εκτελούνται οι βολές η έχει διακοπή ο αγώνας από σφύριγμα του διαιτητή. Δεν υπάρχουν επαναφορές.
5.2 Η ομάδα που θα σκοράρει τους περισσότερους πόντους  ή θα σκοράρει  πρώτη 21 πόντους,  κερδίζει αυτόματα τον αγώνα..
5.3 Εάν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο στην λήξη της κανονικής διάρκειας μια επιπλέον περίοδος θα παιχτεί. Θα υπάρξει ένα διάλλειμα του ενός (1) λεπτού πριν ξεκινήσει η παράταση. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει δυο (2) πόντους στην παράταση κερδίζει τον αγώνα.
5.4. Μια ομάδα θα χάσει τον αγώνα με μηδενισμό, εάν δεν παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη ώρα
Άρθρο 6: Foul / Ελεύθερες βολές.
6.1 Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων (fouls) μόλις διαπράξει το 6ο ομαδικό σφάλμα. Όταν μια ομάδα φτάσει τα 6 fouls, κάθε foul (επιθετικό κλπ) δίνεται ελεύθερη βολή. Το 7ο 8ο και 9ο τιμωρούνται με δύο βολές. Από το 10 foul και πάνω  καταλογιζονται δύο βολές και η μπάλα από έξω(check ball).
6.2. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα, μέσα από την γραμμή των 6.75 δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή.
6.3 Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα, έξω από την γραμμή των 6.75 δίνονται δυο (2) ελεύθερες βολές.
6.4 Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα  συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.
6.5 Σε περίπτωση τεχνικής ποινής, δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή και  με check ball από την κορυφή του τρίποντου
Άρθρο 7: Καθυστέρηση.
7.1 Η καθυστέρηση εκδήλωσης επίθεσης είναι παράβαση των κανονισμών. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επιθετική της ενέργεια σε εύλογο χρόνο, η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης  με τεχνική ποινή
Άρθρο 8: Πως παίζεται η μπάλα.
8.1 Μετά από επίτευξη καλαθιού:
• Μετά από καλάθι, η μπάλα αλλάζει κατοχή. Παίκτης από την ομάδα που δέχθηκε το καλάθι πρέπει να βγει από την γραμμή του τρίποντου είτε με πάσα σε παίκτη έξω από την γραμμή είτε με ντρίμπλα. Η μπάλα πρέπει να παιχτεί απευθείας μετά το καλάθι, χωρίς επαναφορά από την τελική ή τις πλάγιες γραμμές. Η αμυνόμενη ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα, μόνο στον χώρο που ορίζει η no charging area (ημικύκλιο κάτω από το καλάθι). Οι πρώτες πάσες μπορούν να παιχτούν άμυνα κανονικά.
8.1β Αν μπει  καλάθι ενώ η μπάλα δεν έχει βγει από την γραμμή του τρίποντου το καλάθι δεν μετράει και η μπάλα αλλάζει κατοχή(άρθρο 8.1)
8.2 Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης καλαθιού:
• Εάν ακολουθήσει επιθετικό ριμπάουντ, η επιτιθέμενη ομάδα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια της για σκοράρισμα.
• Εάν ακολουθήσει αμυντικό ριμπάουντ, η αμυνόμενη ομάδα πρέπει να βγάλει την μπάλα έξω από την γραμμή των 6.75
8.3 Μετά από κλέψιμο, λάθος κ.α. η μπάλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει εκτός από την γραμμή των 6.75
8.4 Σε κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής κατοχής εκτός από επιτυχημένο καλάθι (π.χ. βήματα), η αλλαγή της μπάλας γίνεται από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο στην κορυφή του τρίποντου και όχι με επαναφορά από τις πλάγιες ή την τελική γραμμή.
8.5 Ένας παίκτης θεωρείται εκτός τρίποντου όταν και τα δυο του πόδια είναι εκτός γραμμής.
8.6 Σε κάθε περίπτωση jump ball η μπάλα πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα.
Άρθρο 9: Αλλαγές.
Οι αλλαγές επιτρέπονται από οποιοδήποτε ομάδα όταν ο χρόνος είναι νεκρός. Δεν χρειάζεται άδεια από την γραμματεία ή τον διαιτητή.
Άρθρο 10: Time outs.
Κάθε ομάδα δικαιούται από ένα (1) time out των 30sec
Άρθρο 12: Αποβολή παικτών.
Η  διοργανώτρια αρχή μπορεί να αποβάλλει αθλητές για πράξεις βίας, για προφορική ή φυσική επιθετικότητα. Οι διοργανωτές μπορούν επίσης να αποβάλλουν ολόκληρη την ομάδα από την διοργάνωση σε περίπτωση που συμβάλλουν στην παραπάνω συμπεριφορά συμπαίκτη τους ή δεν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.
more ... 3on3 27-28/12/17,  3on3 1-2/07/2017https://play.fiba3x3.com/events/63200d63-8503-469e-bf97-f4cb557277be


1 σχόλιο: