Basketblog

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

CRISTMAS 3on3 .Final day


Με  οργανωτική επιτυχία  έκλεισε το διήμερο χριστουγεννιάτικο τουρνουά του  Α.Σ. Ελπίδα Περδίκκα Εορδαίας. Είκοσι έξι ομάδες με  94 αθλητές διεκδίκησαν επί ίσοις όροις την πρόκριση στα τελικά και την κατάκτηση των μεταλλίων.
 Στην στατιστική ανάλυση του τουρνουά, από τις 26 ομάδες, οι 13 ήταν της γενιάς Γκάλη(’70-‘80-‘90), οι 9 ήταν ομάδες φοιτητών(1995-1999) και 4 αποτελούνταν από μαθητές λυκείου. Σε 20 από τα 45 παιχνίδια ο νικητής κρήθηκέ στο καλάθι, ενδεικτικό του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού τρόπου διεξαγωγής του τουρνουά.

 Στους ημιτελικούς οι Splashes επικράτησαν με 19-11 της Targo team, ενώ οι Juan on Juan στην παράταση επικράτησαν του Ερμή με 16-14.
 
Στον τελικό οι παίκτες των δυο ομάδων ξεδίπλωσαν όλο το ταλέντο τους στους παρευρισκόμενους. Οι Splashes των Ιωσήφ Δ. , Τσολάκη Χ., Τσολάκη Γ. και Μπαταούλα Μ., βρήκαν τελικά περισσότερες λύσεις απέναντι στους Juan on Juan των Πανταζή Χ. , Κρανιωτάκη Μ, Σαμαρά Γ. και Κυριακίδη Ι., επικρατώντας με 11 – 10.
  Στο διαγωνισμό τρίποντων ο μικρός Πουλασικίδης Σ. επικράτησε του Αβραμίδη Π. νικώντας με ποσοστό ευστοχίας 50% στους δύο γύρους του τελικού.
Στο διαγωνισμό του κοινού, ο Βασιλιάδης Π. κατάφερε να σκοράρει με την δεύτερη του προσπάθεια από το κέντρο και κέρδισε το δώρο του γυμναστηρίου Giannis Mpakalis' Training Spot.
Στην κλήρωση των αθλητών ο Χατζόπουλος Χ. κέρδισέ το ταξίδι στα Ζαγοροχώρια, προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου του κ Χονδροματίδη.
   Τις απονομές έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Καρακασίδης, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. 
   Σημαντική ήταν επίσης, η βοήθεια της Περιφέρειας Ενότητας Κοζάνης μιας και η ΕΠΤΑΚ ήταν συν διοργανωτής του τουρνουά. Την εκδήλωσή μας στήριξε ο πρόεδρός της ΚΕΔΕ κ . Κατσίδης Ευστάθιος καθώς ήταν καίρια η συμβολή του στην παραχώρηση γηπέδου για την διεξαγωγή του τουρνουά.
  Επιπλέον, συνέβαλαν στη διοργάνωση του τουρνουά, η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. , η Ε.Λ.Μ.Ε. Εορδαίας, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας που όρισε τους διαιτητές στο τουρνουά, το Δ.Σ. της Ελπίδας Εορδαίας Περδίκκα καθώς τους μικρούς και μεγάλους αθλητές, των τμημάτων της ομάδας μας, οι οποίοι βοήθησαν με την εθελοντική τους παρουσία. 
Ευχαριστούμε ακόμα τον Θεόφιλο Ηλιάδη (Pougaridis Media) που κάλυψε το τουρνουά και τις δύο ημέρες και τα Μ.Μ.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας, που προέβαλλαν την εκδήλωση μας.
Στα θετικά πέραν της μεγάλης συμμετοχής, παραθέτουμε την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που ήρθε να παρακολουθήσει τους αγώνες και την συνέπεια των ομάδων να παρευρίσκονται με ακρίβεια στις ώρες διεξαγωγής αυτών .
Στα αρνητικά σημειώνουμε, την άγνοια των κανονισμών του 3on3 από μερίδα παικτών, την αδιαφορία διατήρησης καθαρού του ΔΑΚ από μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων και το μόνιμό πρόβλημα της έλλειψης αθλητικής κουλτούρας, καθώς οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τον τελικό δεν έμειναν να τον παρακολουθήσουν.
  Θέλουμε να τονίσουμε ότι η εκδήλωση αποσκοπούσε πάνω από όλα στο να προβάλει τον αθλητισμό στην περιοχή μας, ως τρόπο διασκέδασης και ως τρόπο ζωής, ώστε να αφυπνίσει τον κόσμο της Πτολεμαΐδας, να ενδιαφερθεί για την αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, των γηπέδων μπάσκετ.
 Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι το «3on3 μπάσκετ» είναι άθλημα που διεξάγεται σε ανοικτά γήπεδα, τα οποία δυστυχώς στην πόλη μας είναι αρκετά παραμελημένα έως τραγικά ακατάλληλα.
  Σαν σωματείο επιθυμούμε ο κόσμος να βρεθεί όλο και πιο κοντά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης και να στηρίξει τις ομάδες μπάσκετ, που εκπροσωπούν τη πόλη μας.
 Για τυχόν λάθη ή παραλήψεις η ομάδα μας ζητάει συγνώμη από όσους πιστεύουν, ότι αδικήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο και υπόσχεται σε μία ακόμα, αρτιότερη διοργάνωση μελλοντικά.
  Ελπίζουμε το φωτογραφικό υλικό και τα σχόλια των συμμετεχόντων να ήταν μια καλή απάντηση σε αυτούς που δεν πίστεψαν ή δεν κατάλαβαν τα ιδανικά που προβάλει μια τέτοια εκδήλωση, βάζοντας εμπόδια στην υλοποίηση της.
Οι εκδήλωση μας έκλεισε με ένα κόστος των 180 από την δική μας  πλευρά  το οποίο δεν καλύφθηκε από τις πωλήσεις λαχνών της ομάδας μας καθώς η αγορά τους, ήταν για όσους ήθελαν να την στηρίξουν και οικονομικά εκτός από αγωνιστικά.                               more photos press here 
 
Ταργοντσίδης Ανδρόνικος
Πρόεδρος ΑΣ Ελπίδα








.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου