Basketblog

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Απολογισμός Τουρνουά «3 με 3» της Ε.Ο.Κ.



Εκατοντάδες παιδιά «αγκάλιασαν» το Τουρνουά μπάσκετ «3 με 3», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2013 στη κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.
 Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 280 παιδιά (200 αγόρια και 80 κορίτσια).  Έγιναν απονομές σε 6 ηλικιακές κατηγορίες στα αγόρια και σε 4 στα κορίτσια. Νικητής του διαγωνισμού Ελευθέρων Βολών αναδείχθηκε ο Στέλιος Ρωμανίδης
ενώ στο διαγωνισμό τριών πόντων νικήτρια ήταν η Ανθή Σαρβάνη.
     Καθοριστική για την επιτυχία του τουρνουά (εθελοντές-συντονισμό)  υπήρξε η βοήθεια των ΑΣ Φοίνικα και ΑΣ Ελπίδα Περδίκκα, που πήραν την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Επιπλέον, σημαντική ήταν η συμβολή του   Δήμου Πτολεμαΐδας (Γραφείο Παιδείας & Πολιτισμού)) και των σχολείων Ά & Β/θμιας Εκπαίδευσης, και ιδιαίτερα  του 2ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας, από το οποίο συμμετείχαν 16 ομάδες μαθητών 

Στο συγκεκριμένο τουρνουά βασική επιδίωξη των διοργανωτών ήταν οι μαθητές να παίξουν και να ευχαριστηθούν όσο γινόταν περισσότερο κάθε αγώνα   basket.  Για αυτό και οι υπεύθυνοι της ΕΟΚ (κ. Κώστας και κ. Ανδρέας) τροποποιούσαν το πρόγραμμα του τουρνουά  κατά τη διάρκεια του ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν περισσότερα παιδιά  την εμπειρία του 3με3.
 
Στο Τουρνουά παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βριζίδου, ο πρόεδρος ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, Ιωάννης Ασπράγκαθος.
Στα + 
·                     Η  παρουσία του Ο.Φ. Τσοτυλίου που ήρθε με το λεωφορείο του Δήμου Τσοτυλίου οργανωμένα και με την παρουσία του και τις 2 μέρες έδωσε άλλη δυναμική στο τουρνουά.
·                     Η συμβολή της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας στην ασφαλή διεξαγωγή του τουρνουά.
·                     Η εικόνα των παππούδων- γιαγιάδων-γονέων να παροτρύνουν με τις παραινέσεις σους τους αθλητές - μαθητές.
Στα –
·                        Το άγχος των παιδιών για να προλάβουν να πάνε στα φροντιστήρια τους. Χαρακτηριστικά Μία ομάδα προκρίθηκε στον τελικό αλλά αποχώρησε επικαλούμενη μάθημα στο φροντιστήριο. Αυτό προκαλεί ερωτήματα για το πώς βιώνουν τα παιδιά την εφηβεία τους. 
·                     Η καθυστέρηση της Ε.Ο.Κ. στο να αποστείλει τις αφίσες της εκδήλωσης και τα δελτία
·                     Η αδιαφορία συμπολιτών μας που δεν αντιλαμβάνονταν ότι διασχίζοντας μέσα από την πλατεία εμπόδιζαν τα παιδιά στο παιχνίδι τους.
·                     Η μικρή συμμετοχή στα κορίτσια σε μια πόλη με παράδοση στο γυναικείο μπάσκετ(32 κορίτσια ήρθαν από τον Ο.Φ. Τσοτυλίου).
·                     Η αδυναμία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. να αλλάξει το πρόγραμμα στα πρωταθλήματα της κάτι που στέρησε την δυνατότητα συμμετοχής σε περίπου 20 παιδιά να παιξουν από την 1ή μέρα στο τουρνουά (και εδώ οι υπεύθυνοι  της ΕΟΚ κατά παρέκκλιση του προγράμματος έδωσαν το δικαίωμα συμμετοχής, ανεπίσημα να αγωνιστούν σε έναν αγώνα για την χαρά της συμμετοχής).


Επόμενο δωρεάν τουρνουά με ελεύθερη συμμετοχή που αφορά μαθητές Γυμνασίου, θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Περδίκκα στις 16/05/2013. Το συγκεκριμένο τουρνουά θα περιλαμβάνει 3on3 μπάσκετ,  5*5 ποδόσφαιρο καθώς και βόλεϊ 2με2( http://perdikkasgames.blogspot.gr/2013/04/5.html )
 
Καλό Πάσχα, Καλή ανάσταση σε όλους


Ταργοντσίδης Ανδρόνικος
Καθ. Κλ. ΠΕ20
Πρόεδρος ΑΣ Φοινικα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου